Az oroszlányi fiatalember a főzőnap során gyengén teljesített, ezért neki kellett elhagyni a konyhát.
Lezárult az első középdöntő a megújult Konyhafőnökben. A csapatfőzések során leggyengébben teljesítő csapatok tagjai egyéniben mérték össze tudásukat. Először retró fogásokat kellett készíteniük, majd a másodikban savanyúságokkal kellett dolgozniuk.
Ötves János hússal próbált desszertet villantani. Hortobágyi palacsintát tálalt tejszínnel és ribizlivel a tetején. „Nem igazán érzem, hogy desszert lenne. Simán mondanám előételnek, de ez semmiképpen sem desszert” – értékelte Sárközi Ákos. „Az, hogy hús van egy desszertben, én ezt nem tudom hova tenni. Lehet, hogy van olyan nyitott szellemiségű ember, aki el tudna fogyasztani jó ízűen egy töltött káposzta után egy húsos palacsintát tejszínhabbal és gyümölcsökkel, az nem én vagyok” – jelentette ki Fördős Zé.
Az oroszlányi fiatalember a főzőnap során gyengén teljesített, ezért neki kellett elhagyni a konyhát. A kiesés keserűségét azonban Sárközi Ákos édesítette meg azzal, hogy fejlődési lehetőséget kínált versenyzőjének az egyik éttermében.