Dobó Norbert, a Füredi Fagyizó cukrászának passió-karamell fagyija lett a győztes az idei Év Fagylaltja versenyen.
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2020-ban rendhagyó módon rendezte meg az Év Fagylaltja versenyt, amelynek célja a hagyományos, jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése. Az eredetileg május végére tervezett esemény fesztivál jelleggel idén nem volt megrendezhető, ezért az ipartestület székházában tartották meg a döntőt.
Az Év Fagylaltja versenyre idén a kézműves kategóriában 43 fagylalt nevezett, mellettük a fagylalt alapanyag-gyártók, forgalmazók kategóriájában 19 fagylalt mérette meg magát. Kötelező íz idén sem volt, semmi nem szabott határt a versenyzők kreativitásának.
A kézműves kategória döntőjébe 13 fagylalt került, melyeket a versenyzőknek a zsűri jelenlétében kellett elkészíteniük. Ebben a kategóriában, olyan kézműves fagylaltokkal lehetett nevezni, ami természetes alap- és járulékos anyagokkal, tejes fagylaltok esetében főzött alappal, és kizárólag saját készítésű öntetekkel, pasztákkal, díszítésekkel, a hagyományos technológiai sorrendet betartva készülnek.