2024. April 21., Sunday
Ma: Konrád, Zelmira Holnap: Csilla, Noémi
közélet
Adományt kapott az ebtelep

A Hangya Közösség által gyűjtött eszközök és eledelek nagyon hasznosak lesznek a telep számára. A júniustól önkormányzati üzemeltetésbe került telep új működési szabályainak már meg is volt az első "nyertese". 

   A Hangya Közösség alapítvány 2010 óta segíti elsősorban a kevésbé támogatott vidéki menhelyeket. Tevékenységüket társadalmi munkában végzik, szabadidejükben, munka után. Az állatvédők számára elsősorban tárgyi segítséget nyújtanak, hogy minél kevesebb súllyal nehezedjen a vállukra az teher, amit a nem felelős állattartás okoz nap mint nap. Bár a nemrégiben önkormányzati fenntartásba került ebtelep nem menhely, a korábbi kapcsolatok alapján a képen szereplő adományokkal segítették az indulást. A "csomagban" táp, táptartó, takarók és törölközők, szájkosár, nyakörv, tisztító és fertőtlenítőszerek és még jutalomfalat is volt. 
   Az új fenntartóval életbe lépett új eljárási rendnek egyébként már meg is volt az első haszonélvezője. Egy chipje alapján beazonosított borbálai labradort juttattak haza, amit korábban 14 napos karanténban kellett volna tartani. Így a telep is mentesült az állat két heti ellátása alól, és a nem túl gondos gazda is kellő figyelmeztetést kapott. 

[1 hete]
A Veolia Water Hungary önkéntes szemétszedést szervez a „Föld Napja” alkalmából a dolgozói között, amelyen szívesen látják a városi önkénteseket is!
szerző: ovtv | bővebben...
Összes hír...

Népszerű hírek

Szenzációs szarkofág-lelet Környe határában! (49769)
FRISSÍTVE! Pénteken délután fordított ki az eke egy töredéket a római kőkoporsóból, melybe vélhetően 1700 éve temettek egy nőt
Óriási római erődöt tárnak fel a szomszédos Környén (33453)
A Magyar Nemzeti Múzeum, a pécsi és debreceni egyetem, a miskolci múzeum, Kuny Domokos Múzeum közös projektje az idei feltárás.
Tűzoltóink szupergyorsak – miért "késhetnek" mégis egy tűzesetnél? (32032)
A riasztási rendszer működésének tanulságai egy mopedautó porrá égése kapcsán. A válasz 360-441?
Lélekmelengető (31727)
Kabátok lógnak a főtéren, meleg sálak, sapkák várják mellettük gazdájukat.
Vérre menő vita volt (31639)
Egy vita hevében életét vesztette egy 21 éves tatabányai férfi.

Elérhetőségeink

Oroszlányi Médiacentrum
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.

Oroszlányi Városi Televízió
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (34) 748-778
info@oroszlanyivtv.hu

2840
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (20) 281-2760
info@2840.hu
Főszerkesztő: Palotai Zoltán