2024. március 19., kedd
Ma: József, Bánk Holnap: Klaudia, Alexandra
közélet
Megelégelték a „lebegő falu” turistáit a stégtulajdonosok
– Szinte elviselhetetlen turistainvázió indult be tavaly óta, amikor a „lebegő magyar falunak” titulálva cikkek és fotók jelentek meg az erőműi (bokodi) tó stégjeiről – mondta az OVTV érdeklődésére Varju György, az Oroszlányi Horgász Egyesület elnöke.
– Hazánkfiai és sok külföldi is csodájára járt a látszólag vízen úszó horgászlakoknak. Jöttek klipet forgatni, művészek, modellek pózoltak a bejáróknál, még esküvői fényképezésre is érkeztek ide. A legkönnyebben megközelíthető (képeinken is látható) helyszínre, a Dózsa György út végi tóparti részre, sokszor tucatnyi kíváncsiskodót szállító autóbuszok álltak be. A stégek tulajdonosai ezért megelégelhették a szűnni nem akaró emberáradatot és nemrégiben egy zárható vasrácsos ajtót szereltek fel a bejárók elé. Ezzel lehetetlenné tették az ikonikussá vált terület megközelítését és fotózását. S hogy a turistabuszok és autók ne juthassanak be a tópartra sem, ezért kijjebb egy ugyancsak zárható sorompót is tettek a horgászok. Ez utóbbi kihelyezését, de legalábbis lelakatolását Varju György jogtalannak véli. Az OHE-elnök szerint a tópart általában a Vértesi Erőmű tulajdona, azt stégtulajdonosok nem zárhatják le, különösképpen azért nem, mert így az ellenőrök munkáját is akadályozzák. A sorompónak tehát meg kell szűnnie, ám a bejáró vasrácsa maradhat. Mint ahogy a kérdés is marad: a kerítés véget vet-e a látvány-turizmusnak vagy majd újabb helyszíneket találnak maguknak a „lebegő falu” szerelmesei? Akad, aki úgy véli, hogy kár lenne ezt a többször a világ legvarázslatosabb helyei közé beválasztott nevezetességet veszni hagyni, s ha igazán élelmesek lennének a stégtulajdonosok, inkább szedhetnének belépőt… de az önkormányzatok is kihasználhatnák a helyszínben rejlő település-propaganda, idegenforgalmi lehetőségeket. (további képek a főcímfotó jobb felső sarkára kattintva láthatók)
[5 napja]
A II. Rákóczi Ferenc Klubban a Falu- Hagyományőrző és Kulturális Egyesület éves közgyűlésén számos pontot tárgyaltak a jelenlévők
szerző: ovtv | bővebben...
Összes hír...

Népszerű hírek

Szenzációs szarkofág-lelet Környe határában! (49583)
FRISSÍTVE! Pénteken délután fordított ki az eke egy töredéket a római kőkoporsóból, melybe vélhetően 1700 éve temettek egy nőt
Óriási római erődöt tárnak fel a szomszédos Környén (33285)
A Magyar Nemzeti Múzeum, a pécsi és debreceni egyetem, a miskolci múzeum, Kuny Domokos Múzeum közös projektje az idei feltárás.
Tűzoltóink szupergyorsak – miért "késhetnek" mégis egy tűzesetnél? (31854)
A riasztási rendszer működésének tanulságai egy mopedautó porrá égése kapcsán. A válasz 360-441?
Lélekmelengető (31566)
Kabátok lógnak a főtéren, meleg sálak, sapkák várják mellettük gazdájukat.
Vérre menő vita volt (31451)
Egy vita hevében életét vesztette egy 21 éves tatabányai férfi.

Elérhetőségeink

Oroszlányi Médiacentrum
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.

Oroszlányi Városi Televízió
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (34) 748-778
info@oroszlanyivtv.hu

2840
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (20) 281-2760
info@2840.hu
Főszerkesztő: Palotai Zoltán