2024. április 28., vasárnap
Ma: Valéria, Fedóra Holnap: Péter, Katerina
közlemény
MOHU közleménye

Ahogy korábban tudattuk, megkerestük a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt.-t a 2023. július 1-jével életbe lépett új hulladékgazdálkodási rendszerrel kapcsolatban. Az imént megérkezett a hivatalos válasz. 

Változik-e a lakossági hulladékelszállítás?

A lakosság továbbra is rezsicsökkentett díjat fizet, a számlát a MOHU MOL Zrt állítja ki. A szolgáltatás színvonala nem változik, a szolgáltatók szerződésben vállalták, hogy év végéig a korábbi szolgáltatásokat és szolgáltatási színvonalat biztosítják. A későbbiekben a MOHU célja a szolgáltatások színvonalának emelése, egységes országos szinten. 

Mi lesz a lomtalanítással?

A lomtalanítás rövidtávon a jelenlegi formában fog működni. A lomtalanítással kapcsolatban továbbra is a településen gyűjtést-szállítást végző szerződött partnerünk( lásd szolgáltató kereső) elérhetőségein, weboldalán, ügyfélszolgálatán tud tájékozódni a lakosság. Ennek elérhetőségét megtalálja a számlája első oldalának bal felső sarkában.

Hova lehet vinni a használt gumiabroncsot, elektronikai eszközöket, használt akkumulátort?

2023. július 1-től az ország minden hulladékudvara minden Magyarországon lakcímmel rendelkező magánszemély számára hozzáférhető lesz. A MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. célja a jelenlegi szolgáltatási színvonal növelése. A hulladékudvarokban eltekintünk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj megfizetésének igazolásától. A hulladékudvarok minden 10 000 fő feletti településen, minimum heti 48 óra nyitvatartással kell működjenek. 2035-ig további 83 db új hulladékudvart kívánunk a lakosság szolgálatába állítani, ezzel tovább növelve a hulladékudvari szolgáltatások elérhetőségét. Javasoljuk, hogy az elektronikai eszközöket és a használt akkumulátorokat a forgalmazóhoz vigye vissza a lakosság, mert ők kötelesek átvenni ezeket a hulladékokat. Ezeket a MOHU Hulladékgazdálkodási Zrt. fogja begyűjteni és gondoskodik azok megfelelő kezeléséről. Ezeket a hulladéktípusokat továbbra is lehetőség van MÉH- telepeken, vagy hulladékudvarokban leadni. Fontos, hogy leadás előtt tájékozódjon arról a lakosság, hogy  a kiválasztott helyen mit vesznek át. Magánszemélyek a hulladékudvarokban és a forgalmazóknál is leadhatják a gumiabroncsokat. A hulladákudvarok listája itt érhető el: https://mohu.hu/file/documents/0/0085/hulladekudvarok_nyitvatartasi_ideje.pdf 

Mi lesz a MÉH-telepekkel?

A MOHU-val leszerződött MÉH telepek esetében, július 1-et követően is ugyanúgy be lehet vinni a hulladékot a MÉH-telepre, és az értékes hulladék átvételéért továbbra is fizetni fognak. A MOHU Hulladékgazdálkodási Zrt. a MÉH telep által fizetett pénzbeli ösztönzőről elszámol a teleppel, a MOHU weboldalán nyilvánosan elérhető publikus listaár alapján. A MOHU-val szerződött MÉH telepek listája itt érhető el: https://mohu.hu/file/documents/0/0077/femhulladek_atvevo_helyek_lista.pdf

Mi várható a zöldhulladék elszállítással kapcsolatban?

A lakossági házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés változatlan marad. Ahol eddig is működött zöldhulladék gyűjtés, ott változatlan módon működik tovább. A lakossági házhoz menő hulladékgyűjtést kiegészítő szelektív gyűjtőpontok is zavartalanul üzemelnek. 

Az oroszlányi szolgáltató elérhetőségeit az alábbi keresőben találja: https://www.mohu.hu/teruleti-szolgaltato-kereso

Összes hír...

Népszerű hírek

Szenzációs szarkofág-lelet Környe határában! (49811)
FRISSÍTVE! Pénteken délután fordított ki az eke egy töredéket a római kőkoporsóból, melybe vélhetően 1700 éve temettek egy nőt
Óriási római erődöt tárnak fel a szomszédos Környén (33504)
A Magyar Nemzeti Múzeum, a pécsi és debreceni egyetem, a miskolci múzeum, Kuny Domokos Múzeum közös projektje az idei feltárás.
Tűzoltóink szupergyorsak – miért "késhetnek" mégis egy tűzesetnél? (32085)
A riasztási rendszer működésének tanulságai egy mopedautó porrá égése kapcsán. A válasz 360-441?
Lélekmelengető (31765)
Kabátok lógnak a főtéren, meleg sálak, sapkák várják mellettük gazdájukat.
Vérre menő vita volt (31678)
Egy vita hevében életét vesztette egy 21 éves tatabányai férfi.

Elérhetőségeink

Oroszlányi Médiacentrum
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.

Oroszlányi Városi Televízió
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (34) 748-778
info@oroszlanyivtv.hu

2840
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (20) 281-2760
info@2840.hu
Főszerkesztő: Palotai Zoltán