2024. June 12., Wednesday
Ma: Villő, Cinella Holnap: Antal, Anett
közélet | közlemény
Március 1-től indul az ingyenes lakossági LED-csereprogram Oroszlányban

Március 1-én a regisztrációs időszakkal elindul az ingyenes lakossági LED-csereprogram városunkban is.

Oroszlány Önkormányzata és a CYEB Energiamegoldások Kft. együttműködésének eredményeként az oroszlányiak és a környező településen élők számára is megnyílik a lehetőség a régi, energiapazarló izzók modern, LED-égőkre cserélésére. A programhoz március 31-ig lehet csatlakozni.

Az izzókat mindenki ingyenesen kapja meg, csupán regisztrálni kell a www.ledcsere.hu oldalon. A regisztráció csak online lehetséges, a jelentkezők a regisztráció során megadott e-mail címre kapják majd meg az új izzók átvételének helyszínéről és pontos időpontjáról szóló információt.

A jelentkezéshez szükséges a regisztrálandó háztartás villanyszámlája, továbbá a szerződéskötéshez a szerződő fél (villanyszámla előfizető) személyazonosságának igazolásához szükséges dokumentumai (személyazonosító igazolvány, lakcímet igazoló hatósági igazolvány). Mindezekről az adatokat jól olvashatóan mutató fotókat kell feltölteniük a jelentkezőknek. A regisztráció során a rendszer végig vezet a programba történő jelentkezéshez szükséges lépéseken, itt kell majd megadni azt is, hogy hány darab és milyen teljesítményű izzót szeretne lecserélni a család, és ezeket a lakás/ház melyik helyiségében használják. Fontos, hogy a regisztráció végén az oroszlányi átvevőhelyet jelöljék meg.

A programban való részvétel feltétele, hogy az ingyenesen megkapott LED-ek a jelentkezéskor megadott háztartásban használatba kerüljenek, és ott minimum 2 évig használatban is legyenek. A régi, hagyományos izzókat nem kell majd leadni!)

A regisztrációs időszak 2023. március 1-től március 31-ig tart.  Ezt követi a regisztrációk feldolgozása, az izzók csomagolása, majd a szállítást követően, várhatóan június 1-én indulhat meg a ledek átvétele az Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal épületében kijelölt átvevő ponton.

A LED-izzók használata jelentős energiamegtakarítást jelent, a hagyományos izzókhoz képest akár 30%-os csökkenés érhető el a villanyszámlában. Előnyük emellett a hosszú, akár 10 éves élettartam és az egyenletes fény, jó fényhasznosítás biztosítása. A kisebb energiafelhasználásnak és a kevesebb keletkező hulladéknak köszönhetően alacsonyabb a környezeti terhelés is.

Kérjük, csatlakozzon Ön is a LED-csereprogramhoz és hívja fel az ingyenes korszerűsítési lehetőségre családtagjai, ismerősei figyelmét is!

Amennyiben kérdése van, Oroszlány Város hivatalos facebook oldalán üzenetben felteheti.


/Polgármesteri Kabinetiroda közleménye
Összes hír...

Népszerű hírek

Szenzációs szarkofág-lelet Környe határában! (49993)
FRISSÍTVE! Pénteken délután fordított ki az eke egy töredéket a római kőkoporsóból, melybe vélhetően 1700 éve temettek egy nőt
Óriási római erődöt tárnak fel a szomszédos Környén (33731)
A Magyar Nemzeti Múzeum, a pécsi és debreceni egyetem, a miskolci múzeum, Kuny Domokos Múzeum közös projektje az idei feltárás.
Tűzoltóink szupergyorsak – miért "késhetnek" mégis egy tűzesetnél? (32286)
A riasztási rendszer működésének tanulságai egy mopedautó porrá égése kapcsán. A válasz 360-441?
Lélekmelengető (31914)
Kabátok lógnak a főtéren, meleg sálak, sapkák várják mellettük gazdájukat.
Vérre menő vita volt (31860)
Egy vita hevében életét vesztette egy 21 éves tatabányai férfi.

Elérhetőségeink

Oroszlányi Médiacentrum
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.

Oroszlányi Városi Televízió
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (34) 748-778
info@oroszlanyivtv.hu

2840
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (20) 281-2760
info@2840.hu
Főszerkesztő: Palotai Zoltán