2020. October 25., Sunday 11,1 °C
Ma: Blanka, Bianka Holnap: Dömötör, Armand
közélet | közlemény
Hatósági karantén alatt a hajléktalanszálló

A szombati napon a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal tiszti főorvosa jelezte az önkormányzat és a szociális szolgálat felé, hogy az oroszlányi hajléktalanszálló egyik lakója, aki előzőleg a tatabányai Szent Borbála kórházban vese dialízisen vett részt több alkalommal, a vizsgálati protokollnak megfelelően történt mintavétel alapján pozitív teszttel rendelkezik. 

A beteg járóbeteg ellátáson vett részt, a kezelések után minden alkalommal visszatért a hajléktalan szálóra, a lakótársakkal a közvetlen kontakt több napon keresztül megtörtént. Az ellátottat jelenleg kórházban kezelik. 

A megyei tiszti főorvos, a város polgármesterével együttműködve, hétfői naptól elrendelte a hajléktalan szálló bezárását, 48 fő hatósági karanténba helyezését, kijelölve a jelenleg üresen álló, az elkülönítést jobban biztosító kollégiumot. 

Az épületet a hétvégén átrendezték annak érdekében, hogy a 48 fős létszámra irányuló hatósági karantén szabályait betarthatóvá tegyék. Az ellátottakkal önkéntesen 2 fő, a szociális szolgálat munkatársai költöznek be a karantén teljes időtartamára. A biztonsági szolgálat kamerarendszer működtetésével a nap 24 órájában figyeli mind a házban, mind a lezárt kertrészben történő mozgást. A folyamatos fertőtlenítés és a lakók ellátása biztosítva van. 

A hatósági karantén ideje alatt senki sem hagyhatja el az épületet. A biztonsági szolgálat mellett a rendőrség és a közterületfelügyelet is. fokozott ellenőrzést végez.

A hatósági karantén ideje alatt a hajléktalan szálló teljeskörűen fertőtlenítésre kerül. Jelenleg nincs igazolt koronavírusos megbetegedés a karanténba helyezett lakók között. 

2020. 04. 27.

[1 hete]
Hamarosan kezdődik az oktatás az Előkészítő Balett Stúdió Oroszlányi Tehetségcentrumában
szerző: ovtv | bővebben...
Összes hír...

Népszerű hírek

Szenzációs szarkofág-lelet Környe határában! (45167)
FRISSÍTVE! Pénteken délután fordított ki az eke egy töredéket a római kőkoporsóból, melybe vélhetően 1700 éve temettek egy nőt
Óriási római erődöt tárnak fel a szomszédos Környén (28578)
A Magyar Nemzeti Múzeum, a pécsi és debreceni egyetem, a miskolci múzeum, Kuny Domokos Múzeum közös projektje az idei feltárás.
Lélekmelengető (27760)
Kabátok lógnak a főtéren, meleg sálak, sapkák várják mellettük gazdájukat.
Tűzoltóink szupergyorsak – miért "késhetnek" mégis egy tűzesetnél? (27686)
A riasztási rendszer működésének tanulságai egy mopedautó porrá égése kapcsán. A válasz 360-441?
Vérre menő vita volt (27119)
Egy vita hevében életét vesztette egy 21 éves tatabányai férfi.
Kizuhant a harmadikról (20793)
Csütörtökön a délutáni órákban riasztották a mentőszolgálatot.

Elérhetőségeink

Oroszlányi Médiacentrum
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2.

Oroszlányi Városi Televízió
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2.
Telefon: +36 (34) 748-778
info@oroszlanyivtv.hu

2840
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2.
Telefon: +36 (34) 748-778
info@2840.hu
Főszerkesztő: Palotai Zoltán