2021. September 20., Monday
Ma: Friderika, Frida Holnap: Máté, Mirella
közélet | sport
Jubileumi ötödik alkalommal kerül megrendezésre a legendás gyorsasági szakaszon a Bányásznapi Oroszlány Rallye

Siklósi Gergely: „Az adrenalin vonz a navigátori ülésbe”

Igazi világklasszis is ott lesz a hétvégi Bányásznapi Oroszlány Rallye mezőnyében, ugyanis Zagyva Lajos navigátoraként kipróbálja magát a július közepén világbajnoki címet szerzett párbajtőrvívó, Siklósi Gergely. A tokiói olimpiára készülő sportoló elárulta, élete első autóversenyén indul.

A korábbi bányászvárosban igazi ünnep lesz a hétvégén, hiszen jubileumi ötödik alkalommal rendezik meg a Bányásznapi Oroszlány Rallye-t. Maga a verseny a Rallye 3 országos bajnokság hivatalos futama, ahol a versenyzők ezúttal a legendás Oroszlány-Pusztavám gyorsasági szakasz, melyet valamennyi pilóta nagyon kedvel. A 7,4 kilométeres pályát hatszor teljesíti majd a mezőny – 84 nevezés érkezett a versenyre – háromszor Oroszlányból Pusztavámig, utána pedig háromszor pont fordítva száguldhatnak majd az autók. Az indulók között ezúttal egy igazi nagyágyú is megtalálható, igaz, ő ezúttal nem a technikai sportok világából érkezik, hanem a vívópástról. Ugyanis Zagyva Lajos navigátoraként élete első autóversenyét teljesíti majd Siklósi Gergely, aki július közepén aranyérmet szerzett a budapesti vívó-világbajnokságon párbajtőr egyéniben. A 21 éves világklasszis ugyan kétségtelenül jobban érzi magát a páston, mégis hatalmas izgalommal várja a hétvégét.

„A barátnőm jó ismerőse Lajos, és nem titok, neki jutott eszébe, hogy kipróbálhatnám magam a rallye-ban is. Egy biztos, imádom a technikai sportokat, szeretek motorozni és autót vezetni, az adrenalin azonnal feldob, ha valami különlegeset csinálhatok a víváson kívül. Ez vonzott a navigátor ülésébe, és azt hiszem, a Skoda Fabia R5-ösben ülve megkapom majd az adrenalin adagomat. Lajossal megbeszéltük, ha kell, akkor csak élvezem majd a száguldást, de ha a helyzet úgy kívánja, akkor navigátorként is megpróbálok helyt állni. Ez lesz életem első autóversenye, amit belülről, és remek autóban élhetek át, ám vélhetően egy jó darabig az utolsó is, mert számomra a jövő évi olimpiai szereplés mindennél fontosabb” – jelentette ki Siklósi Gergely.

A vívó-világbajnok a szombati rajtceremónián is főszerepet játszik majd, hiszen ő indítja el a versenyzőket, majd természetesen másnap elfoglalja a helyét a Zagyva Lajos vezette Skoda Fabia R5-ösbe.

[1 hete]
Ismét közmeghallgatást tart Oroszlány Város Önkormányzata szeptember 28-án, amire várják a kérdéseket és javaslatokat
szerző: ovtv | bővebben...
Összes hír...

Népszerű hírek

Szenzációs szarkofág-lelet Környe határában! (46230)
FRISSÍTVE! Pénteken délután fordított ki az eke egy töredéket a római kőkoporsóból, melybe vélhetően 1700 éve temettek egy nőt
Óriási római erődöt tárnak fel a szomszédos Környén (29861)
A Magyar Nemzeti Múzeum, a pécsi és debreceni egyetem, a miskolci múzeum, Kuny Domokos Múzeum közös projektje az idei feltárás.
Tűzoltóink szupergyorsak – miért "késhetnek" mégis egy tűzesetnél? (28779)
A riasztási rendszer működésének tanulságai egy mopedautó porrá égése kapcsán. A válasz 360-441?
Lélekmelengető (28654)
Kabátok lógnak a főtéren, meleg sálak, sapkák várják mellettük gazdájukat.
Vérre menő vita volt (28128)
Egy vita hevében életét vesztette egy 21 éves tatabányai férfi.

Elérhetőségeink

Oroszlányi Médiacentrum
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.

Oroszlányi Városi Televízió
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (34) 748-778
info@oroszlanyivtv.hu

2840
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (34) 748-778
info@2840.hu
Főszerkesztő: Palotai Zoltán