2019. May 23., Thursday 12,6 °C
Ma: Dezső, Dés Holnap: Eszter, Eliza
közélet | közlemény
Felhívás önkormányzati kitüntetések adományozásához

A javaslatok június 16-áig nyújthatók be

Oroszlány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 24/2012. (XI.15. önkormányzati rendeletében rendelkezett kitüntetések alapításáról.

A rendelet .  (1)-(3), valamint az (5)-(6) bekezdése alapján  

1 db „Oroszlány Város Díszpolgára” kitüntetést, 2 db „OROSZLÁNYÉRT” vésetű aranygyűrű kitüntetést, 5 db „OROSZLÁNYÉRT” kitüntető díszoklevelet adományozhat a képviselő-testület.  

„(1) A város gazdasági, társadalmi, közéleti, művészeti és sportéletének fellendítése, az oktatás, közigazgatás és az egészségügyi ellátás fejlesztése terén a lakosság érdekében huzamosabb időn át végzett tevékenységek elismerésére a képviselő-testület OROSZLÁNYÉRT vésetű aranygyűrű kitüntetést és OROSZLÁNYÉRT elnevezésű kitüntető díszoklevelet alapított.  (2) Az OROSZLÁNYÉRT vésetű aranygyűrű kitüntetés annak a személynek, az OROSZLÁNYÉRT elnevezésű kitüntető díszoklevél kitüntetés annak a személynek, vagy közösségnek adományozható, akik, amelyek a város fejlődésének érdekében több éven át tartó, kimagasló társadalmi, közéleti, tudományos, oktatói, közigazgatási, gazdasági, művészeti, egészségügyi, vagy sporttevékenységet fejtettek ki. (3) OROSZLÁNY VÁROS DÍSZPOLGÁRA cím adományozható annak a magyar, vagy külföldi állampolgárnak, aki valamely kiemelkedően jelentős munkájával, vagy egész életművével mind a városon belül, mind pedig országosan vagy nemzetközi viszonylatban olyan általános elismerést szerzett, amely hozzájárult a város jó hírnevének öregbítéséhez, továbbá példamutató emberi magatartása miatt egyébként köztiszteletben áll.”  

„(5) A (2)- bekezdésben meghatározott kitüntetések az Oroszlányban élő - kivételesen nem a városban lakó, vagy a városból elszármazott - magyar állampolgár személyek részére adományozhatók. (6) A nemzetközi kapcsolatok ápolásában kiemelkedő szerepet játszó külföldi személy is megkaphatja a (2)- bekezdésben meghatározott kitüntetéseket, de ebben az esetben pénzdíj nem adományozható.”  

Felhívjuk a városban működő pártok, civil és sportszervezetek, közösségek tagjait, a város lakosságát, a települési képviselőket, hogy a kitüntetettek személyére vonatkozó, indokolással ellátott javaslataikat zárt borítékban „Kitüntetési javaslat” megjelöléssel   2017. június 16. (péntek)  napjáig nyújtsák be Dr. File Beáta jegyzőnek a Polgármesteri Hivatal Titkárságára Oroszlány, Rákóczi F. u. ., II. emelet 66. szoba, vagy elektronikus formában küldjék meg a jegyzo@oroszlany.hu email címre. 

Összes hír...

Népszerű hírek

Szenzációs szarkofág-lelet Környe határában! (43489)
FRISSÍTVE! Pénteken délután fordított ki az eke egy töredéket a római kőkoporsóból, melybe vélhetően 1700 éve temettek egy nőt
Lélekmelengető (26506)
Kabátok lógnak a főtéren, meleg sálak, sapkák várják mellettük gazdájukat.
Óriási római erődöt tárnak fel a szomszédos Környén (26459)
A Magyar Nemzeti Múzeum, a pécsi és debreceni egyetem, a miskolci múzeum, Kuny Domokos Múzeum közös projektje az idei feltárás.
Tűzoltóink szupergyorsak – miért "késhetnek" mégis egy tűzesetnél? (26277)
A riasztási rendszer működésének tanulságai egy mopedautó porrá égése kapcsán. A válasz 360-441?
Vérre menő vita volt (25670)
Egy vita hevében életét vesztette egy 21 éves tatabányai férfi.
Kizuhant a harmadikról (19359)
Csütörtökön a délutáni órákban riasztották a mentőszolgálatot.

Elérhetőségeink

Oroszlányi Médiacentrum
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2.

Oroszlányi Városi Televízió
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2.
Telefon: +36 (34) 748-778
info@oroszlanyivtv.hu

2840
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2.
Telefon: +36 (34) 748-778
info@2840.hu
Főszerkesztő: Palotai Zoltán