2024. április 19., péntek
Ma: Emma, Malvin Holnap: Tivadar, Tihamér
kékfény | közélet
Ma reggel már lángok is felcsaptak az SRF-raktárban

Nem működik a tűzivízhálózat, ezért vízszállítóval hordják a vizet a Vértesi Erőmű Bokodi úti telephelyén füstölő-lángoló feldolgozott hulladék oltására.

Az SRF-tüzet egy oroszlányi és két tatabányai fecskendőautó oltja, vízszállító segítségével. Egy helyi vállalkozó munkagépe is besegít, kihordja a csarnok elé az anyagot, ahol lelocsolják. A városban több helyen is érezhető a füst szaga.

Összesen 20 tűzoltó dolgozik a helyszínen. A riasztási fokozatot időközben megemelték kettesre (a skála ötös, de a 2-es tüzek is ritkák). Veszélyes anyag nincs a levegőben - tájékoztatta az OVTV-t Káli Sándor tűzoltó alezredes a megyei katasztrófavédelemtől.

Előzmény:

Mint korábban az OTV riportjai (lakossági felháborodás miatt) körbejárták: az épületben a bérlő Green Energy Hungary Kft. halmozott fel közel négyezer tonna ilyen tüzelőanyagot, és az kiömlött a csarnok falain kívülre. A riport nyomán ezt később visszalapátolták a csarnok belsejébe. A júniusban nyilvánosságra hozott hatósági vizsgálatokból az derült ki, hogy nem történt semmilyen szabálytalanság a tárolás során.

A város honlapján júniusban „Szabályos a tüzelőanyag tárolása” címmel jelent meg cikk.

Abban ez is olvasható volt: „Alaptalannak bizonyult egyébként az a feltételezés, hogy a Green Energy Kft. a nyilvánosság kizárásával végezte a tároló tevékenységet, s arról nem lehetett tudni. Az Interneten is megtalálható nyilvános anyag szerint már 2015 júniusában szerepelt a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság napirendjén a Green Energy Hungary 2013. Kft. Oroszlány, Bokodi út 0328 hrsz.-ra telephely bejelentés (SRF tárolás).”

(a címlapkép jobb felső sarkára kattintva további)

Júliusban a Vért arról tájékoztatott, hogy a győri környezetvédelmi hatóság és az ÁNTSZ vizsgálatai semmilyen kifogást nem emeltek a hulladéktárolással kapcsolatban. A katasztrófavédelem vizsgálatairól, a tűzivízrendszerről akkor nem esett szó a tájékoztatóban.


[1 hete]
A Veolia Water Hungary önkéntes szemétszedést szervez a „Föld Napja” alkalmából a dolgozói között, amelyen szívesen látják a városi önkénteseket is!
szerző: ovtv | bővebben...
Összes hír...

Népszerű hírek

Szenzációs szarkofág-lelet Környe határában! (49748)
FRISSÍTVE! Pénteken délután fordított ki az eke egy töredéket a római kőkoporsóból, melybe vélhetően 1700 éve temettek egy nőt
Óriási római erődöt tárnak fel a szomszédos Környén (33442)
A Magyar Nemzeti Múzeum, a pécsi és debreceni egyetem, a miskolci múzeum, Kuny Domokos Múzeum közös projektje az idei feltárás.
Tűzoltóink szupergyorsak – miért "késhetnek" mégis egy tűzesetnél? (32013)
A riasztási rendszer működésének tanulságai egy mopedautó porrá égése kapcsán. A válasz 360-441?
Lélekmelengető (31708)
Kabátok lógnak a főtéren, meleg sálak, sapkák várják mellettük gazdájukat.
Vérre menő vita volt (31624)
Egy vita hevében életét vesztette egy 21 éves tatabányai férfi.

Elérhetőségeink

Oroszlányi Médiacentrum
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.

Oroszlányi Városi Televízió
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (34) 748-778
info@oroszlanyivtv.hu

2840
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (20) 281-2760
info@2840.hu
Főszerkesztő: Palotai Zoltán