2024. április 19., péntek
Ma: Emma, Malvin Holnap: Tivadar, Tihamér
közélet | sport
„Az OSE rendel, a város fizet?” – viharos bizottsági ülés
Több mint egy órás késéssel vette kezdetét a képviselők csütörtöki rendkívüli ülése, mert az előtte tartott pénzügyi bizottsági értekezleten hosszas vita támadt az új sportcsarnok építésének befejezésével kapcsolatban.

Az egymilliárdos beruházás forrása mintegy 700 millió forint a társasági adóból és hozzávetőleg 330 milliós önkormányzati önerő. A beruházás megrendelője, bonyolítója az Oroszlányi Sportegylet. A tervezett átadás időpontja augusztus 27.

A rendkívüli ülésre a polgármester arról készített előterjesztést, hogy az önkormányzat adjon mintegy 32 millió forintot az építkezés pót- és többletmunkáira. Ezek között szerepel a helyiségek bebútorozása és például parkoló és járda építése a csarnok körül.

A pénzügyi bizottság ülésén Székely Antal baloldali frakcióvezető botrányosnak nevezte, hogy a konferenciaterembe elfelejtettek bútorokat betervezni, az öltözőkből pedig éppenséggel a padokat és a szekrényeket hagyták ki. – Az átadás előtt pár héttel rájöttek, hogy ezek hiányoznak és most az OSE idejött 30 millió forintért! Az egyesület rendel, a város pedig fizesse a számlát? – háborodott fel a képviselő.

Metzger Gyula (MSZP-DK-EGYÜTT) kereken kimondta, hogy rossz terv készült, mivel nem tartalmazott olyan dolgokat, amire feltétlenül szükség van, felmerül tehát a tervező felelőssége.

Sólyom Jöran (MSZP-DK-EGYÜTT) hozzátette, hogy a pótmunkának nevezett dolgok egy része már meg is valósult. Miért nem kértek előzetesen véleményt a bizottságtól, miért utólag jelentkeznek? – méltatlankodott a városatya.

Papp Péter (FIDESZ-KDNP) azt a következtetést vonta le, hogy az OSE plusz műszaki tartalmakat rendelt meg a kivitelezőtől a szakbizottságok értesítése nélkül. Ennek ellenére úgy vélte, hogy a szükséges pénzt meg kell adni, hogy ne hiúsuljon meg a sportcsarnok átadása.

A képviselő-testületi ülésen végül Székely és Sólyom képviselő tartózkodása mellett szavazták meg a közel 32 millió forintot a pótmunkákra.

[1 hete]
A Veolia Water Hungary önkéntes szemétszedést szervez a „Föld Napja” alkalmából a dolgozói között, amelyen szívesen látják a városi önkénteseket is!
szerző: ovtv | bővebben...
Összes hír...

Népszerű hírek

Szenzációs szarkofág-lelet Környe határában! (49748)
FRISSÍTVE! Pénteken délután fordított ki az eke egy töredéket a római kőkoporsóból, melybe vélhetően 1700 éve temettek egy nőt
Óriási római erődöt tárnak fel a szomszédos Környén (33442)
A Magyar Nemzeti Múzeum, a pécsi és debreceni egyetem, a miskolci múzeum, Kuny Domokos Múzeum közös projektje az idei feltárás.
Tűzoltóink szupergyorsak – miért "késhetnek" mégis egy tűzesetnél? (32013)
A riasztási rendszer működésének tanulságai egy mopedautó porrá égése kapcsán. A válasz 360-441?
Lélekmelengető (31708)
Kabátok lógnak a főtéren, meleg sálak, sapkák várják mellettük gazdájukat.
Vérre menő vita volt (31624)
Egy vita hevében életét vesztette egy 21 éves tatabányai férfi.

Elérhetőségeink

Oroszlányi Médiacentrum
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.

Oroszlányi Városi Televízió
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (34) 748-778
info@oroszlanyivtv.hu

2840
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (20) 281-2760
info@2840.hu
Főszerkesztő: Palotai Zoltán